Снимка БулфотоНапрежение между двете ни водещи партии имаше и днес. Първо

...
Снимка БулфотоНапрежение между двете ни водещи партии имаше и днес. Първо
Коментари Харесай

ГЕРБ отговори на БСП за учебниците: Засегнахте тема, която не трябва да се политизира

Снимка Булфото

Напрежение сред двете ни водещи партии имаше и през днешния ден. Първо от БСП обвиниха ръководещата партия за проблем в образованието. Впоследствие ГЕРБ отговори на удара.

Засегнахте тематика, която не би трябвало да се политизира, учебниците се пишат от преподаватели, правят оценка се от всички учители, от Българска академия на науките. Пропуснахте да кажете единствено кое ще е издателството, което ще издава учебника.

Така от ГЕРБ отговориха на прочетената по-рано декларация от Корнелия Нинова /БСП/, в която тя насочи упреци към политиката на ръководещото болшинство в образованието, към издаването на учебниците и тяхното наличие.

Това болшинство заложи проучването на историята на комунизма, нещо, което изискуем на бъдещите генерации, тъй като историята би трябвало да се познава, уточни ръководителят на просветителната комисия Милена Дамянова. Демокрацията дава на хората свободата да избират, да живеят и ние сме длъжни да подсигуряваме това, акцентира тя.

Представителят на ГЕРБ отбеляза, че през тази и предходната година българските деца и младежи са поискали да се върнат в класните стаи, само че е реалност, че отдалеченото образование поради пандемията е сложило България на едно от челните места в Европа. Факт е, че българските учители направиха гражданска война в образованието, факт е,че родителите станаха сътрудници и участници в просветителния развой - все хубави неща, посочи Дамянова.

Тя напомни също, че за този мандат средствата за обучение, инфраструктура, надвишават един милиард лв., за заплати на учителите, които при кабинета " Орешарски " са имали нула % нарастване, през 2021 година има 360 млн лева в допълнение.

За съпоставяне 450 лева е била минималната преподавателска заплата при започване на първото ръководство на ГЕРБ, сега междинното хонорари е над 1700 лева, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР